Underskriftsaksjon


Bygg Nord-Norge-banen nå!


Til: Stortingets transport- og kommunikasjonskomité

Aksjonsgruppa for Nord-Norge-banen og Tromskomiteen for jernbane har opprettet denne underskriftsaksjonen. Jernbane er nødvendig for klima, trafikksikkerhet og næringsutvikling. Støtt jernbane fra Fauske via Narvik til Harstad og Tromsø.

Stortinget vedtok i 2017 en ny utredning av Nord-Norge-banen fra Fauske til Tromsø. Senere ble sidearm til Harstad inkludert. Utredning er nå publisert på Jernbanedirektoratet sine nettsider og sendes høsten 2019 ut på høring. Da skal vi fremme kravet i form av høringsuttalelser. Høringsfrist er satt til 1. oktober. Senere utredes saken videre i Samferdselsdepartementet før den går til Stortinget.

Denne underskriftsaksjonen henvender seg til Stortingets transport- og kommunikasjonskomité som får saken om Nord-Norge-banen til behandling. Endelig beslutning fattes når Nasjonal Transportplan for perioden 2022 – 2033 vedtas i Stortinget våren 2021.

Klikk deg inn på lenka øverst og signer oppropet.

Én kommentar til “Underskriftsaksjon”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *