Samling om jernbane i Narvik

De to organisasjonene Aksjonsgruppa for Nord-Norgebanen og Tromskomiteen for jernbane har lenge arbeidet sammen for Nord-Norgebanen, en jernbane som vil bidra til å samle hele vårt langstrakte land.

Dette blir i hovedsak en godsjernbane som vil gi miljøvennlig, effektiv og trafikksikker transport. I tillegg er det svært sannsynlig at det blir en meget samfunnsnyttig investering.

For første gang møttes de to organisasjonenes styrer til et jernbaneseminar søndag 5. november. Vi er nå mer optimistiske enn på lenge. I juni i år bestemte Stortinget at en ny jernbanestrekning fra Fauske til Tromsø skal utredes. Vi kan også slå fast at befolkningen i Nord-Norge har blitt mer positiv til en jernbaneforlengelse.

Områdedirektør i Bane Nor Thor Brækkan (t.h.), Bjørn Kanstad, Rail Resource Management, og Vidar Eng, Tromskomiteen for jernbane.

På vårt jernbaneseminar fikk vi solid faglig påfyll av tre svært kompetente personer på området transport generelt og jernbane spesielt. Etter vår mening er det nå viktig med press fra kommuner, fylkeskommuner, næringsorganisasjoner, fagforeninger og andre. Vi må påvirke myndighetene til å sørge for at den nye utredningen blir grundig og ikke overfladisk, og at den kommer tidligst mulig. Strekningen Fauske-Narvik er avhengig av en effektiv Nordlandsbane. Denne har i dag et betydelig forbedringspotensial. Strekningen Narvik-Tromsø vil også være lønnsom og vil om noen tiår være nødvendig for å supplere Narvik-terminalen og fjerne farlige lastebiler fra E6.

På kort sikt må Ofotbanen og Nordlandsbanen forbedres, noe senere må nye strekninger bygges. La oss sammen bygge og samle landet, også med jernbane som flere og flere land gjør det.

Av Svein Arnt Uhre, leder for Aksjonsgruppa for Nord-Norgebanen og Irene Dahl, leder for Tromskomiteen for jernbane.

Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *